یک کارشناس صنعت سیمان گفت: حمایت از تولیدکنندگان سیمان نیازمند ایجاد ترمینالهای صادراتی است و در این صورت کیفیت سیمان ایران نیز افزایش خواهد یافت.
علی محمد بُد در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس در مورد راهکارهای حمایت از کالای ایرانی اظهار داشت: صنعت سیمان برای ارتقاء کیفی و افزایش میزان تولیدات نیازمند ایجاد ترمینالهای صادراتی است.
وی ادامه داد: در صورت ایجاد این ترمینالهای صادراتی علاوه بر افزایش کیفیت سیمان تولید داخل، شاهد افزایش میزان تولید و در نتیجه ارزآوری این صنعت خواهیم بود.
به گفته بُد، صادرات نیازمند رشد کیفیت است که از طریق نوسازی ماشینآلات صنعت سیمان و با اعطای تسهیلات دولتی فراهم خواهد شد.
این کارشناس صنعت سیمان در ادامه با بیان اینکه تولید باکیفیت نیازمند سرمایهگذرای است، گفت: تولیدکنندگان باید بتوانند ماشینآلات کارخانهها را نوسازی کنند و در شرایطی که صنعت سیمان طی سالهای گذشته با نگاه به تامین نیاز داخل رشد کرده است،برای تغییر این نگاه و رشد صادرات نیازمند به روز رسانی تجهیزات کارخانهها هستیم.
وی تصریح کرد: تولید یک تن سیمان، یک دلار ارز بری دارد و اگر این میزان سیمان صادر شود حداقل ۳۰ دلار ارز آوری برای کشور صورت میگیرد. به همین دلیل توجه به صادرات از اهمیت ویژهای برخوردار است.
بُد با بیان اینکه سرمایهگذاران صنعت سیمان و افرادی که طی ۳ یا ۴ سال اخیر نسبت به ایجاد کارخانه سیمان اقدام کردهاند و حالا در پی افزایش نرخ دلار با مشکل بدهی ارزی روبرو شدهاند، اظهار داشت: بالا رفتن قیمت ارز، تولیدکنندگان را در بازپرداخت تسهیلات ارزی با مشکل روبرو کرده است.
وی همچنین با تاکید بر لزوم حمل و نقل سیمان از طریق ناوگان ریلی گفت: هزینه حمل سیمان به وسیله قطار ۴۰ درصد بالاتر از حمل و نقل جادهای است و اگر دولت بابت حمل سیمان با قطار یارانه پرداخت کند شاهد تقویت صادرات سیمان خواهیم بود.
وی ادامه داد: در حال حاضر ۶۵ تا ۷۰ درصد ظرفیت صنعت سیمان فعال است که در صورت تقویت صادرات، این رقم نیز افزایش خواهد یافت.